Германия обмисля да улесни кандидатстването за гражданство съобщава Ройтерс. Министерството на вътрешните

...
Германия обмисля да улесни кандидатстването за гражданство съобщава Ройтерс. Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

Германия обмисля да дава по-лесно гражданство

Германия обмисля да улесни кандидатстването за гражданство съобщава " Ройтерс ".

Министерството на вътрешните работи на страната отбрани държавния проект, който беше неодобрен от съдружните сътрудници и опозицията поради опасения, че подобен ход може да насърчи незаконната имиграция.

Правителството съобщи, че желае да подтиква имиграцията и образованието, за да се оправи с дефицита на квалифицирана работна ръка, който тежи върху стопанската система в миг, когато застаряващото население оказва напън върху държавната пенсионна система.

Това е основен проект на тази коалиция, дружно с ясното самопризнание, че Германия е страна на имиграцията, заяви представителят на министерството в отговор на журналистически въпроси по отношение на недоволствата.

Той акцентира, че желанието е доста в детайли написано в съдружното съглашение.

Министърът на вътрешните работи Нанси Фейзър от социалдемократическата партия (SPD) иска да понижи от 8 на 5 оптималния брой години, които човек би трябвало да изчака за приемане на немско поданство и да отстрани рестриктивните мерки за двойно поданство.

Изискванията за притежаване на немски език за приемане на поданство също ще бъдат облекчени за членовете на така наречен потомство гастарбайтери - огромна част от тях турци, които са пристигнали в Германия през 50-те и 60-те години като работещи мигранти.

Проектът може да претърпи промени, тъй като през идващите дни се насочва към други държавни служби за съвещания, след което би трябвало да бъде утвърден от трипартийния кабинет и да бъде показан на депутатите в Бундестага.

Генералният секретар на Свободната демократична партия - младши сътрудник в обединението със социалдемократите и Зелените в Германия, се разгласи срещу проекта. Биджан Джир-Сараи осъди липсата на прогрес във връзка с депортациите и битката с незаконната миграция.

Консервативната съпротива също разкритикува предлагането на министерството, изразявайки мнение, че промените ще имат  " привлекателен резултат за незаконната миграция ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР